Ida Sofie Jensen, koncernchef, Lif.Foto: Joachim Rode

Ny vurdering af lægemidlers værdi kræver forberedelse Vigtigheden af de danske myndigheders indsats i forhold til arbejdet med EU HTA må ikke undervurderes. Opgaven ligger på Indenrigs- og Sundhedsministeriets bord og kræver, at der træffes beslutning om den danske organisering – hvor skal arbejdet med EU HTA foregå i Danmark?, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef, Lif.

Fra januar 2025 skal effekten af nye lægemidler ikke længere vurderes i hvert enkelt land, men i stedet samles på tværs af Europa. Det er der mange gode grunde til, fordi man blandt andet kan spare dobbeltarbejde i alle EU’s medlemslande med at vurdere samme data om effekt af nye lægemidler.  De valg, der træffes nu, bliver dermed helt afgørende for vurderingen af nye lægemidler fremadrettet, for danske patienters adgang til effektive behandling Men hvis det ikke skal medføre en...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.