»EMA skal simpelthen kræve, at firmaerne laver bedre studier. De slipper for let igennem med mange studier, og så sidder vi andre tilbage og skal vurdere, om lægemidlet dur eller ikke dur. Samtidig er det godt nok dyrt og har nok også bivirkninger,« siger Hanne Rolighed Christensen.

Ledende overlæge med klar besked: Lars Bo Nielsen skal presse EMA til at øge kravene EMA godkender i stigende grad lægemidler på baggrund af et for tyndt datagrundlag, mener Hanne Rolighed Christensen, ledende overlæge og medlem af Medicinrådet. Hun opfordrer Lægemiddelstyrelsens kommende direktør til at bede EMA om at stramme op.

Der er særligt én opgave, som Lars Bo Nielsen bør tage sig af, når han sætter sig i direktørstolen i Lægemiddelstyrelsen i midten af august. Ifølge ledende overlæge Hanne Rolighed Christensen på Klinisk Farmakologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital og medlem af Medicinrådet bør Lars Bo Nielsen bidrage til, at Danmark bruger sin tilstedeværelse i Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) til at holde agenturet i ørene. Hun mener, at der efter pres fra politikere, patientforeninger og lægemiddelindustri gennem årene er sket et...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.