I en mail sender Lægemiddelstyrelsen en række svar på spørgsmål fra Dagens Pharma. Her skriver styrelsen, »at de europæiske lande skal blive mere selvforsynende med bl.a. medicin.« Styrelsen vil ikke oplyse, om afsenderen på dette og de øvrige svar kommer fra direktør Thomas Senderovitz (på billedet) eller fra en af cheferne under ham.

Lægemiddelstyrelsen: »De europæiske lande skal blive mere selvforsynende med medicin« På den anden side af corona-pandemien kommer industri og myndigheder til at diskutere forsyningskæder, oplyser Lægemiddelstyrelsen, der gerne ser et mere selvforsynende Europa. Lif er åben for at rykke produktionen tættere på under forudsætning af, at myndighederne skruer på rammevilkårene.

Corona-pandemien har betydet, at lægemidler og medicinsk udstyr ikke længere ubesværet kan bevæge sig på verdens handelsveje. Dermed har pandemien blotlagt svagheder i de forsyningskæder, som vores sundhedsvæsenet er afhængige af for at sikre medicin til patienterne. Hos Lægemiddelstyrelsen er de opmærksomme på problemstillingen, og de har allerede taget forholdsregler: »COVID19-pandemien har påvirket lægemiddelforsyningen over hele verden, og selvom der endnu ikke i Danmark er meldt om væsentlige forsyningsproblemer med medicin som følge af COVID-19-pandemien, planlægger Lægemiddelstyrelsen for en sikkerheds...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.