RADS-udvalg beskyldes for at misbruge GRADE-værktøj Et medlem af udvalget bag Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinje for voksne med ADHD beskylder RADS for at overvurdere pålideligheden af methylphenidats effekt ved at misbruge værktøjet GRADE.

RADS’ fagudvalg for medicinsk behandling af ADHD smykker sig med lånte fjer, når det påstår, at det er det anerkendte værktøj GRADE, der når frem til, at tiltroen til evidensen for en gavnlig effekt af methylphenidat til ADHD-ramte børn er høj. Det siger Karsten Juhl Jørgensen, der som vicedirektør ved det Nordiske Cochrane Center har været metodekonsulent i det udvalg under Sundhedsstyrelsen, som har udviklet den nationale kliniske retningslinje (NKR) om behandling af ADHD hos voksne. »Jeg er bekymret over...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.