RADS beskyldes for at fejlcitere Cochrane-review i ny ADHD-vejledning En ny vejledning for behandling af ADHD peger fortsat på Ritalin som førstevalg til børn, selvom et Cochrane-review sidste efterår vurderede, at evidensen for dette valg var af meget lav kvalitet. Forskerne bag reviewet føler sig fejlciteret af fagudvalget.

En ny behandlingsvejledning for ADHD, som RADS sendte i høring i juni, dikterer, at Ritalin (methylphenidat) fortsat skal være førstelinjevalg til behandling af både børn og voksne. For at underbygge det valg, refererer fagudvalget bl.a. et omfattende Cochrane-review, der blev gennemført under dansk ledelse frem til efteråret 2015, hvor forskergruppen fik sine resultater publiceret i de videnskabelige tidsskrifter Cochrane Library, JAMA og BMJ. Da reviewet er det eneste af sin art og med sin pulje på i alt 185 kliniske...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.