Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.

Fire formænd for fagudvalg i Råd for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) er ikke uvildige garanter for udvalgenes faglige arbejde: De sidder — eller har, året inden de blev valgt ind som formænd, siddet — med i advisory boards hos industrien. Det viser en gennemgang af Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister, som Dagens Medicin har foretaget. At formændene for fagudvalgene under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) den ene dag rådgiver myndigheder om medicin og behandlinger for så den næste dag at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.