RADS afviser kritisk læge: Stiller for høje krav til evidens Fagudvalget bag ny behandlingsvejledning for ADHD har valgt at se bort fra konklusionerne i det eneste Cochrane-review af Ritalins effekt, da det synes, at gruppen bag reviewet sætter barren for god evidens for højt.  

Forskerne bag et nyligt Cochrane-review har sat et urealistisk højt krav til evidens for Ritalins effekt, og dét er den vigtigste årsag til, at RADS i en ny vejledning har valgt at se bort fra reviewets konklusioner og anbefale methylphenidat (bl.a. Ritalin) som førstevalgsbehandling til børn og voksne med ADHD.  Det siger børne- og ungepsykiater Tine Houmann, der er formand for den faggruppe under RADS, der står bag retningslinjen, som førsteforfatteren bag Cochrane-reviewet, seniorforsker ved Psykiatrisk Forskningsenhed i Region Sjælland, Ole Jakob Storebø i Dagens Pharma har kritiseret for...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.