Cochrane-gruppe: RADS bør stille de strengeste krav til evidens Forskergruppe bag Cochrane-review af behandling af ADHD med methylphenidat afviser kritik fra RADS-udvalg. Man kan ikke sætte kvalitetsbarren for højt, når det drejer sig om behandling af børn og unge, påpeger den.

Forskergruppen bag det seneste Cochrane-review om effekterne af methylphenidat på børn og unge med ADHD har vurderet kvaliteten af de i alt 185 klinisk randomiserede studier efter internationalt anerkendte standarder. Derfor er Tine Houmann helt galt på den, når hun på vegne af RADS-udvalget siger, at Cochrane-gruppen sætter barren for, hvad der kan siges at være god evidens, for højt, mener reviewets førsteforfatter, seniorforsker Ole Storebø fra Psykiatrisk Forskningsenhed i Region Sjælland, og leder af Copenhagen Trial Unit Christian Gluud ved Rigshospitalet. »Det...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.