Cochrane-gruppe: RADS bør stille de strengeste krav til evidens Forskergruppe bag Cochrane-review af behandling af ADHD med methylphenidat afviser kritik fra RADS-udvalg. Man kan ikke sætte kvalitetsbarren for højt, når det drejer sig om behandling af børn og unge, påpeger den.

Forskergruppen bag det seneste Cochrane-review om effekterne af methylphenidat på børn og unge med ADHD har vurderet kvaliteten af de i alt 185 klinisk randomiserede studier efter internationalt anerkendte standarder. Derfor er Tine Houmann helt galt på den, når hun på vegne af RADS-udvalget siger, at Cochrane-gruppen sætter barren for, hvad der kan siges at være god evidens, for højt, mener reviewets førsteforfatter, seniorforsker Ole Storebø fra Psykiatrisk Forskningsenhed i Region Sjælland, og leder af Copenhagen Trial Unit Christian Gluud ved Rigshospitalet. »Det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind