Lars Bo Nielsen
Direktør for Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen.Foto: Jesper Balleby

AI – et kraftfuldt redskab i samfundets tjeneste I juni vedtog EU-parlamentet et udkast til en ny EU-lovgivning om kunstig intelligens, herunder chatbot-teknologien, der har kræfter til at ændre stort set alle dele af vores samfund - og også lægemiddelområdet. Det skriver direktør for Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen.

Midt i en juni måned, hvor de danske medier stædigt fastholdt fokus på hedebølge og Folkemøde, landede en nyhed, der efter min mening fik ufortjent lidt opmærksomhed.  AI har iboende kræfter af et sådant potentiale, at det kan ændre stort set alle dele af vores samfund, som vi kender det i dag. Således også lægemiddelområdet Uden på nogen måde at sige noget dårligt om hverken forbipasserende varmefronter eller Folkemødet – jeg har selv nydt begge dele – så har den...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.