»Det var et meget usædvanligt sygdomsbillede. Normalt har man en rimelig god formodning om, hvorfor en blodprop opstår, og hvis man ikke ved det, så ved man, hvordan man finder ud af det, men her stod vi på bar bund,« fortæller reservelæge Rolf Blauenfeldt, om den 60-årige kvinde, hvis komplikationer først gav mening, da de blev sammenholdt med, at hun for nylig var blevet vaccineret mod COVID-19 med vaccinen fra AstraZeneca.Foto: Kåre Viemose

Rolfs opdagelse fik Sundhedsstyrelsen til at skrotte AstraZenecas COVID-19-vaccine Her er fortællingen om den 36-årige reservelæge Rolf Blauenfeldt, der opdagede det første tilfælde af VITT i Danmark. Hans indberetning om mulige bivirkninger var stærkt medvirkende til, at AstraZenecas COVID-19-vaccine blev fjernet fra det danske og norske vaccineprogram.

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.