professor Camilla Foged fra Institut for Farmaci ved Københavns Universitet.
Foto: Privat

AstraZeneca-vaccine yder 76 pct. beskyttelse efter blot ét stik AstraZenecas COVID-19-vaccine giver god beskyttelse efter blot ét stik, og beskyttelsen bliver bedre, jo længere tid der går mellem de to vaccinestik. Det betyder, at vi hurtigere kan få beskyttet folk i Danmark, siger dansk forsker.

På mandag lander AstraZenecas vaccine mod COVID-19 i Danmark, og her er det planen, at borgerne skal have to stik med vaccinen med mellem 4 og 12 ugers mellemrum. Det er også Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA’s, anbefaling. Det er rigtig interessant, at det ser ud til, at man kan få rigtig god beskyttelse med kun én dosis, fordi vi så hurtigere kan beskytte dobbelt så mange Camilla Foged, professor, Institut for Farmaci, Københavns Universitet Der kan dog være et rationale...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.