


AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.
Skriv en kommentar
Moderna er kommet et skridt nærmere en kombinationsvaccine mod influenza og COVID-19 Resultater fra et klinisk forsøg med en mRNA-vaccine mod både influenza og COVID19 viser, at vaccinen beskytter mod begge virusinfektioner. Det er godt at få afklaret, at vaccinering mod de to virus samtidig ikke mindsker den beskyttende effekt på den ene eller den anden, siger vaccineforsker, professor og overlæge Lars Jørgen Østergaard.
Skriv en kommentar
Overlæge: Stadig behov for nye COVID-19-behandlinger til patienter med lungesygdom Overlæge Jens-Ulrik Stæhr Jensen mener, at selvom de fleste med KOL og lungefibrose er blevet vaccineret, er der fortsat behov for nye behandlinger til dem, som alligevel rammes af COVID-19.
Skriv en kommentar
Rolfs opdagelse fik Sundhedsstyrelsen til at skrotte AstraZenecas COVID-19-vaccine Her er fortællingen om den 36-årige reservelæge Rolf Blauenfeldt, der opdagede det første tilfælde af VITT i Danmark. Hans indberetning om mulige bivirkninger var stærkt medvirkende til, at AstraZenecas COVID-19-vaccine blev fjernet fra det danske og norske vaccineprogram.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Man bør fortsætte med AstraZeneca-vaccine Ifølge professor med speciale i vacciner Søren Riis Paludan bør danske myndigheder fortsætte vaccinationen med AstraZenecas vaccine. Også selvom der påvises sammenhæng mellem blodpropper og vaccinen, hvis der er tale om en meget sjælden bivirkning.
Skriv en kommentar
Udbydere af antigentest revser SSI: Vi er ikke lykkeriddere Det har kostet kunder for SOS International og Falck, der begge tilbyder antigentest, at SSI tidligere i november advarede danske sundhedsmyndigheder mod at bruge antigentest i deres programmer.
Skriv en kommentarFedmemiddel, COVID-19-vaccine og kræftbehandling kan blive kommende danske salgssucceser Senior aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen venter spændt på de sidste kliniske data fra forsøg med lægemidler, som kan komme til at sende milliarder i retning af danske medicinalselskaber og den danske statskasse.
Skriv en kommentar
Vacciner og smitte: Sådan blev vores immunforsvar påvirket under pandemien Stort dansk studie har kortlagt, hvordan gentagne infektioner med forskellige varianter af SARS-CoV-2 påvirkede vores immunforsvar under pandemien. Forskningen gør os klogere på, hvordan vi skal vaccinere mod både SARS-CoV-2 og andre virus, og hvordan vi kan forvente, at immunforsvaret reagerer, siger Peter Garred, leder af studiet og overlæge på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Hot Line-studier på ESC ramte ikke plet i forhold til forhåbningerne Nogle gange ender resultaterne fra store kliniske forsøg ikke med det, som forskerne bag dem havde håbet på. Sådan var det også på sidstedagen af den store kongres for European Society of Cardiology, hvor flere resultater ramte ved siden af, men hvor resultaterne alligevel kan bidrage til bedre behandling af patienter.
Skriv en kommentar
Kontroversielt Cochrane-review om ADHD-medicin opdateret – men konklusionen er den samme Det skabte debat, da et omfattende Cochrane-review i 2015 pegede på, at der var store mangler i viden om effekten af brugen af methylphenidat til børn og unge med ADHD. Nu har forskerne lavet en endnu større gennemgang af den videnskabelige litteratur på området, men konklusionen er stadig den samme: Det er usikkert, om medicinen har nogen effekt på ADHD-symptomer og på adfærdsproblemer, og det ser ud til, at methylphenidat slet ikke forbedrer børn og unges livskvalitet.
Skriv en kommentarWHO lancerer mRNA-vaccine-hub i Sydafrika
Skriv en kommentar