
COVID-19


AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.

Lancet-studie kortlægger langvarige symptomer på coronavirus i Norden Et nyt studie publiceret i The Lancet kortlægger langvarige symptomer efter COVID-19 i Danmark, Sverige, Norge og Island. Jo længere man har været sengeliggende, jo højere risiko er der for, at man har fået langvarige symptomer, viser studiet.

Moderna er kommet et skridt nærmere en kombinationsvaccine mod influenza og COVID-19 Resultater fra et klinisk forsøg med en mRNA-vaccine mod både influenza og COVID19 viser, at vaccinen beskytter mod begge virusinfektioner. Det er godt at få afklaret, at vaccinering mod de to virus samtidig ikke mindsker den beskyttende effekt på den ene eller den anden, siger vaccineforsker, professor og overlæge Lars Jørgen Østergaard.

Vacciner og smitte: Sådan blev vores immunforsvar påvirket under pandemien Stort dansk studie har kortlagt, hvordan gentagne infektioner med forskellige varianter af SARS-CoV-2 påvirkede vores immunforsvar under pandemien. Forskningen gør os klogere på, hvordan vi skal vaccinere mod både SARS-CoV-2 og andre virus, og hvordan vi kan forvente, at immunforsvaret reagerer, siger Peter Garred, leder af studiet og overlæge på Rigshospitalet.

Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner.

COVID-19-vacciner ser ud til at være sikre for hjertesvigtpatienter Et dansk studie præsenteret på årets ESC har som det første set på sikkerheden ved vaccination af hjertesvigtpatienter mod COVID-19.

Usikkerhed om effekten af antistof brugt til højrisikopatienter med COVID-19 Med omikronvarianten er AstraZenecas monoklonale antistof det eneste i sin klasse anbefalet af Dansk Selskab for Infektionsmedicin. Der er dog usikkerhed om effekten, siger klinisk professor.
