Årets store kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) blev i sidste uge afholdt i Bella Center i København for flere tusinde forskere og læger fra hele verden. Et tredje studie af den spanske læge Carlos Valera Ribera viste, at personer med reumatologiske sygdomme også har forringet sexliv De mange kongresdeltagere var strømmet til København for at blive opdateret på deres felt gennem både store forskningsnyheder og mere nicheprægede opdagelser. Der blev også delt priser ud, og her...

Forskningschef: EMA-granskning risikerer at ødelægge dansk gigt-behandling Den erfarne reumatolog Lars Erik Kristensen frygter, at EMA på baggrund af internationale opfølgningsstudier, der ikke afspejler dansk klinisk praksis, indskrænker brugen af JAK-hæmmere hos en udsat patientgruppe.
Skriv en kommentarGod effekt af COVID-19-vacciner til personer med multipel sklerose Personer med multipel sklerose bør stadig lade sig vaccinere mod COVID-19. Det er meldingen på ECTRIMS fra flere producenter af lægemidler mod multipel sklerose samt uafhængige forskere.
Skriv en kommentar
Sikkert at skifte til biosimilært gigtmiddel Patienter kan uden problemer skifte fra Remicade til den biosimilære variant Remsima, viser studie. »Vigtigt ikke hovedløst at generalisere til andre biologiske lægemidler,« advarer professor
Skriv en kommentar
Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner.
Skriv en kommentar
COVID-19-vacciner ser ud til at være sikre for hjertesvigtpatienter Et dansk studie præsenteret på årets ESC har som det første set på sikkerheden ved vaccination af hjertesvigtpatienter mod COVID-19.
Skriv en kommentar
Usikkerhed om effekten af antistof brugt til højrisikopatienter med COVID-19 Med omikronvarianten er AstraZenecas monoklonale antistof det eneste i sin klasse anbefalet af Dansk Selskab for Infektionsmedicin. Der er dog usikkerhed om effekten, siger klinisk professor.
Skriv en kommentar
COVID-19-vacciner blev ikke hastet igennem Forskere har undersøgt, hvornår patenterne bag mRNA-vaccinerne mod coronavirus blev udtaget, og det peger på, at vaccinerne ikke blev hastet igennem, sådan som mange har frygtet.
Skriv en kommentar
Danske forskere sår tvivl om brug af IL-6-hæmmere til gigtpatienter i immunterapi På baggrund af et nyt laboratorieforsøg bidrager forskere fra Aarhus Universitet med vigtig viden om, hvorfor immunterapier fremkalder gigtsygdom hos kræftpatienter. Resultaterne viser, at IL-6-hæmmere er irrelevant som behandling af de kræftsyge gigtpatienter.
Skriv en kommentar
Stort indgreb lurer forude: EU vil have direkte adgang til industriens dybeste maskinrum EU-parlamentet har vedtaget en forordning, der skal sætte en stopper for europæisk medicinmangel i fremtidige kriser. Vejen derhen er brolagt med industriens data om lagre, men den rummer også konkurrencemæssige problemer, siger Lif.
Skriv en kommentar
SARS-CoV-2 kan fortsat findes i tarmen efter en negativ PCR-test i halsen Selvom en halspodning og en PCR-test viser negativ for COVID-19, kan virus stadig findes i tarmen. Det kan have betydning for, om blandt andet ældre og børn kan fortsætte med at smitte med coronavirus, selv efter de er blevet testet negative.
Skriv en kommentar
Danskudviklet våben mod virus kan være en gamechanger i kampen mod COVID-19 UNION therapeutics har udviklet en næsespray, der forhindrer coronavirus i at etablere sig i luftvejene. Næsesprayen, der lige nu bliver undersøgt i fase 3, kan være livreddende for skrøbelige patienter og et muligt våben mod en lang række virus i fremtiden.
Skriv en kommentar