»Vi kan som hæmatologer gøre noget ved at stille et simpelt spørgsmål,« siger Signe Micas Pedersen.Foto: Privat

Efter behandling for lymfomer slås mere end halvdelen af mænd med erektil dysfunktion Sexlivet kan tage skade af et kræftforløb, og problemerne forsvinder ikke nødvendigvis igen, selv efter patienten er blevet rask. Nyt dansk studie viser, at mere end 50 pct. af mænd, der har været i behandling for lymfomer, slås med erektil dysfunktion.

Efterhånden er overlevelsen for patienter med en lymfomdiagnose blevet så god, at læger i højere grad kigger på, hvordan det går det hele menneske efter et kræftforløb. En del af det hele menneske er sexlivet, og i et nyt dansk studie kan forskere vise, at for mange mænd er sexlivet ikke naturligt nemt, efter de er kureret for deres kræftsygdom. Mere end halvdelen af mændene i studiet havde erektil dysfunktion, hvoraf omkring hver sjette sloges med svær erektil dysfunktion. Langt...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.