»Vi håber på, at initiativtagerne til studiet laver en del to, hvor flere behandlinger eller tilgange til behandling bliver undersøgt,« siger Thomas Lund.

Største behandlingsstudie til dato om primær plasmacelle leukæmi: Fremskridt, men fortsat behov for bedre behandlinger Forskere har lavet det til dato største behandlingsforsøg med patienter med primær plasmacelle leukæmi for at finde ud af, hvordan man behandler denne sjældne patientgruppe bedst. Vi har vist, at vi kan samle patienter nok til at lave et relevant forsøg, men vi kan også se, at vi fortsat har behov for bedre behandlinger til disse sjældne patienter, siger forsker.

Primær plasmacelle leukæmi er en ekstremt sjælden form for kræft, der faktisk er så sjælden, at det kan være svært at samle nok patienter til kliniske forsøg for at finde ud af, hvordan man behandler patienterne bedst muligt. Indtil nu har behandlinger derfor været baseret på kvalificerede gæt og tidligere erfaringer. Det kan dog ændre sig nu, hvor forskere for første gang viser, at det er muligt i et internationalt konsortium at samle patienter nok til at lave et decideret...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.