Niels Abildgaard
Niels Abildgaard, professor fra Hæmatologisk afdeling X på Odense Universitetshospital, er overrasket over, at Darzalex, et middel til blodkræftsygdommen myelomatose, ligger nummer to på listen over de mest omsættende lægemidler i tredje kvartal 2019. Patienterne med myelomatose udgør nemlig en forholdsvis lille gruppe sammenlignet med andre kræftformer.

De 50 mest omsættende lægemidler: Professor overrasket over kræftmidlet Darzalex Middel mod øjensygdomme omsætter for mest, mens kræftmidlet Darzalex omsætter for næstmest. Og omsætningen for kræftmidlet kan stige yderligere fremover, vurderer professor.

Lægemidlet Eylea, der gives mod forskellige synsnedsættende øjensygdomme, er det mest omsættende de seneste tre måneder. Det viser et dataudtræk, som Dagens Pharma har fået fra Amgros over de 50 lægemidler, der omsatte for mest i tredje kvartal af 2019. Præparatet, der omsatte for næstmest, var Darzalex (daratumumab), et kræftmiddel til behandling af blodkræftsygdommen myelomatose. Og Darzalex’ høje placering kommer bag på Niels Abildgaard, professor på Hæmatologisk afdeling X på Odense Universitetshospital: »På en national liste er jeg nok overrasket...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.