


Moderna er kommet et skridt nærmere en kombinationsvaccine mod influenza og COVID-19 Resultater fra et klinisk forsøg med en mRNA-vaccine mod både influenza og COVID19 viser, at vaccinen beskytter mod begge virusinfektioner. Det er godt at få afklaret, at vaccinering mod de to virus samtidig ikke mindsker den beskyttende effekt på den ene eller den anden, siger vaccineforsker, professor og overlæge Lars Jørgen Østergaard.
Skriv en kommentar
Disse genetiske varianter giver hoste ved behandling med ACE-hæmmere Danske forskere har identificeret syv steder på genomet, hvor genetisk variation er associeret med risiko for hoste som bivirkning til behandling med ACE-hæmmere. En genetik test vil i fremtiden gøre det lettere i første hug at vælge den rigtige behandling til personer med forhøjet blodtryk eller hjertesvigt, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskere finder mulig akilleshæl i coronavirus Nyopdagede ionkanaler i coronavirus kan være den akilleshæl, som forskere har ledt efter længe. Faktisk findes der allerede lægemidler, som er rettet mod ionkanalerne. De lægemidler tester danske læger i øjeblikket på patienter med COVID-19.
Skriv en kommentar
Overlæge: Stadig behov for nye COVID-19-behandlinger til patienter med lungesygdom Overlæge Jens-Ulrik Stæhr Jensen mener, at selvom de fleste med KOL og lungefibrose er blevet vaccineret, er der fortsat behov for nye behandlinger til dem, som alligevel rammes af COVID-19.
Skriv en kommentar
Stor undersøgelse: Danskerne er klar til at lade sig coronavaccinere Ud af ti undersøgte lande er danskerne mest villige til at lade sig vaccinere mod COVID-19, når en vaccine kommer på markedet. Tillid til regeringens COVID-19-respons kan ifølge en af forskerne bag undersøgelsen være den primære forklaring.
Skriv en kommentar
AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.
Skriv en kommentar
Lancet-studie kortlægger langvarige symptomer på coronavirus i Norden Et nyt studie publiceret i The Lancet kortlægger langvarige symptomer efter COVID-19 i Danmark, Sverige, Norge og Island. Jo længere man har været sengeliggende, jo højere risiko er der for, at man har fået langvarige symptomer, viser studiet.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Er den nuværende praksis med diskontering i sundhedsøkonomisk evaluering misvisende? Den nuværende praksis for diskontering betyder, at sundhedsinterventioner, der giver fordele på lang sigt, betragtes som mindre omkostningseffektive end sundhedsinterventioner, der giver fordele på kort sigt. Det kan føre til et misvisende beslutningsgrundlag for, hvilke sundhedsinterventioner der skal prioriteres.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentar
Kombi af nikotin og vægttabsmedicin kan have interessant effekt på rygetrang og vægt Danske forskere har sandsynliggjort, at hvis man er i behandling med et vægttabsmiddel og samtidig er ryger, taber man sig mere, end hvis man blot er i behandling med et vægttabsmiddel. Til gengæld ser behandling med vægttabsmidlet ud til reducere rygetrangen.
Skriv en kommentar