Forskere fra Københavns Universitet har opdaget, at lægemidlet Amantadin blokerer for nyopdagede ionkanaler i coronavirus. Lægemidlet kan derfor få stor betydning for den igangværende pandemi.

Forskere finder mulig akilleshæl i coronavirus Nyopdagede ionkanaler i coronavirus kan være den akilleshæl, som forskere har ledt efter længe. Faktisk findes der allerede lægemidler, som er rettet mod ionkanalerne. De lægemidler tester danske læger i øjeblikket på patienter med COVID-19.

På Hvidovre Hospital udfører man lige nu et klinisk forsøg, hvor man med et lægemiddel, der oprindeligt blev udviklet til behandling af influenza A og Parkinsons sygdom, forsøger at få skovlen under COVID-19. Vores resultater fra laboratoriet viser, at amantadin kan hæmme nogle ionkanaler i coronavirus. Viser det klinisk randomiserede forsøg det samme, kan midlet formentlig hurtigt komme i brug, fordi det allerede er godkendt til behandling af andre sygdomme Mette M. Rosenkilde, professor, Biomedicinsk Institut, KU Det drejer sig...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.