Forskere fra Københavns Universitet har opdaget, at lægemidlet Amantadin blokerer for nyopdagede ionkanaler i coronavirus. Lægemidlet kan derfor få stor betydning for den igangværende pandemi.

Forskere finder mulig akilleshæl i coronavirus Nyopdagede ionkanaler i coronavirus kan være den akilleshæl, som forskere har ledt efter længe. Faktisk findes der allerede lægemidler, som er rettet mod ionkanalerne. De lægemidler tester danske læger i øjeblikket på patienter med COVID-19.

På Hvidovre Hospital udfører man lige nu et klinisk forsøg, hvor man med et lægemiddel, der oprindeligt blev udviklet til behandling af influenza A og Parkinsons sygdom, forsøger at få skovlen under COVID-19. Vores resultater fra laboratoriet viser, at amantadin kan hæmme nogle ionkanaler i coronavirus. Viser det klinisk randomiserede forsøg det samme, kan midlet formentlig hurtigt komme i brug, fordi det allerede er godkendt til behandling af andre sygdomme Mette M. Rosenkilde, professor, Biomedicinsk Institut, KU Det drejer sig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind