Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner. 

Efteråret er i fuld gang og dermed også årets vaccinationsindsats. Det er svært at sige, hvor problemet er, men noget er der gået galt. Tidligere bestilte vi fra almen praksis vacciner direkte hos Statens Serum Institut. I år foregår bestillingerne gennem regionerne Mireille Lacroix, læge og næstformand, PLO I år består programmet af vacciner mod COVID-19, influenza og pneumokoksygdom til udvalgte samfundsgrupper. En indsats, som de regionale vaccinationscentre i 80 pct. af tilfældene skal stå for, ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.  »Det...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.