Allerede fra næste uge vil nogle ældre og særligt sårbare blive tilbudt et fjerde vaccinestik. Fra 15. september vil der blive tilbudt revaccinationer til beboere på plejehjem og de allerældste, og fra 1. oktober bliver alle over 50 år tilbudt et boosterstik. Det betyder, at 2,5 mio. danskere til efteråret vil blive tilbudt revaccination.

2,5 mio. danskere bliver tilbudt revaccination til efteråret Først skal særligt sårbare og ældre tilbydes et fjerde vaccinestik mod COVID-19, og fra 1. oktober tilbydes alle over 50 år et boosterstik. Det kom frem på dagens coronapressemøde, hvor sundhedsministeren også løftede sløret for at der er en ny coronapille på vej.

Coronasmitten er let stigende i Danmark, hvor den nye om mere smitsomme omnikronvariant BA5 nu udgør 59 pct. af de positive tilfælde. Det gav anledning til et nyt coronapressemøde, hvor dagsordenen lød på den aktuelle situation med den stigende coronasmitte samt regeringens coronastrategi for efteråret og vinteren. Fordi smitten er kommet lidt tidligere i form af en mindre sommerbølge, er det nødvendigt at handle nu, for først og fremmest at beskytte de særligt sårbare og ældre, sagde statsminister Mette Frederiksen...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.