Foto: Niels-Bjørn Albinus

Øget strokerisiko blandt diabetespatienter uden åreforkalkning Diabetespatienter uden kranspulsåresygdom har også øget risiko for blodprop i hjernen, viser undersøgelse præsenteret på ESC.

PARIS (Dagens Pharma) – Ikke alene kranspulsåresygdom, men også diabetes i sig selv udgør en betydeligt øget risiko for at få en blodprop i hjernen. Det viser en kohorteundersøgelse, som læge, ph.d.-studerende Kevin Kris Warnakula Olesen fra afdeling for hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital har præsenteret på ESC. I undersøgelsen indgik data fra Vestdansk Hjerteregister for ca. 69.000 patienter uden atriefliomren, der i perioden 2004-2012 gennemgik en koronarangiografi. Patienterne blev i undersøgelsen inddelt i grupper efter, om de havde diabetes, kranspulsåresygdom,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.