Mia Fangels registerstudie omfatter data for perioden 2005-2015 fra næsten 79.000 type 2-diabetespatienter med type 2-diabetes uden hjertesygdom.

Albuminuri er markør for øget risiko for blodprop i hjerte og hjerne Diabetespatienter uden hjertesygdom har også øget risiko for blodpropper, hvis de har mikro- eller makroalbuminuri, viser studie præsenteret på ESC.

PARIS (Dagens Medicin) – Også type 2-diabetespatienter uden hjertesygdom har en øget risiko for at få en blodprop i hjerte eller hjerne. I forhold til diabetespatienter med normalt albuminniveau, har hjerteraske diabetespatienter med mikroalbuminuri næsten 50 pct. øget risiko for blodpropper, mens risikoen for patienter med den alvorligere makroalbuminuri er næsten fordoblet. Det viser resultaterne af et registerstudie, som Mia Fangel har præsenteret på ESC. Studiet omfatter data for perioden 2005-2015 fra næsten 79.000 type 2-diabetespatienter med type 2-diabetes uden...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.