Influenzavaccine sænker risikoen for dødsfald Patienter med forhøjet blodtryk kan reducerer deres risiko for dødsfald med 18 pct., hvis de bliver vaccineret mod influenza, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC-kongressen.

Influenzavaccinering til patienter med forhøjet blodtryk reducerer deres risiko for dødsfald i influenzasæsonen med 18 pct. Det viser et nyt, dansk studie, der netop er blevet præsenteret på en kongres for European Society of Cardiology (ESC), som i disse dage bliver afholdt i Paris. Tidligere forskning har vist, at det stress, som en influenzainfektion udsætter kroppen for, kan øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Derfor burde vaccinering mod influenza teoretisk set også kunne modvirke dødsfald på grund af hjertekartilfælde, men...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.