»Jo længere VKA-behandlingen har varet, desto højere grad af kranspulsåreforkalkning. Det samme gør sig ikke gældende for NOAK-midlerne,« siger læge Selma Hasific.

Ældre lægemidler giver mere alvorlig kranspulsåreforkalkning end nyere Behandling med de ældre vitamin K-antagonister ser i modsætning til de nyere NOAK-midler ud til at være forbundet med mere alvorlig åreforkalkning, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC.

PARIS (Dagens Medicin) – Længerevarende behandling med de ældre blodfortyndende vitamin K-antagonister (VKA) øger sværhedsgraden af kranspulsåreforkalkning blandt patienter uden tidligere kendt hjertekarsygdom. Derimod ser behandling med de nyere NOAK-midler ikke ud til at påvirke graden af kranspulsåreforkalkning i denne patientgruppe. Det viser resultaterne af en undersøgelse præsenteret på ESC, som læge Selma Hasific har udført som forskningsårsstuderende på kardiologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Undersøgelsen er baseret på data for forkalkning og kardiovaskulære risikofaktorer fra i alt ca. 24.000 hjerte-CT...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.