Den nye prisaftale for øjenmidlet Luxturna har mange fællestræk med en no-cure-no-pay-model, fortæller Amgros-direktør Flemming Sonne. Den sikrer, at Danmark betaler for lægemidlet i forhold til dets virkning på patienterne.

Ny prisaftale minder om udskældt no-cure-no-pay-model Den prisaftale, som regionernes indkøbscentral Amgros har forhandlet hjem for øjenmidlet Luxturna, har flere lighedstræk med no-cure-no-pay-model, som har vist sig svær for andre lande at håndhæve. 

Den nye prisaftale, som regionernes indkøbscentral Amgros har indgået med medicinalfirmaet Novartis om øjenmidlet Luxturna sikrer, at Danmark betaler for lægemidlet i forhold til dets virkning på patienterne. Det fremgår af en mail fra Amgros direktør Flemming Sonne. »I forbindelse med vurderingen af Luxturna har Amgros kunnet anbefale Medicinrådet en ny model til kontrakt, hvor vi betaler for et lægemiddel i forhold til dets virkning,« skriver Flemming Sonne i en mail til Dagens Pharma, hvor han pointerer, at udviklingen af...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.