Amgros sparer regionerne for tre mia. kr. Flere differentierede udbud, mere strategisk overvågning af markedet og tæt dialog med både leverandører, sygehusapoteker og regionerne. Det er nogle af årsagerne til, at det i 2017 lykkedes for Amgros at spare regionerne for mere end tre mia. kr.

Regionernes lægemiddelorganisation Amgros har i  2017 sparet regionerne for 3,1 mia. kr. Besparelsen er opnået ved mere strategisk overvågning af markedet, tæt dialog med både leverandører, sygehusapoteker og regionerne samt en satsning på en bredere vifte af udbud. Det kan f.eks. være korte forløb for biosimilære lægemidler eller forskellige rabataftaler for lægemidler med stor omsætning. Den samlede rabatprocent er det forgangne år steget fra  26,3 til 27,15 pct., hvilket Amgros betegner som ‘historisk højt’. Da rabatten er steget med 13,5...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.