For Peter Drøidal, adm. direktør og landechef i Novartis danske datterselskab, har 'market acces' fyldt mest i det forgangne regnskabsår. Her er han og Novartis atter løbet ind i kendte udfordringer såsom lange sagsbehandlingstider og sværhedsgraden i at få en godkendelse i Medicinrådet.

Novartis tabte 300 mio. kr. i omsætning i 2021: »Vi må gøre alt, vi kan for at hente det tilbage« Novartis er faldet fra en tredjeplads til en sjetteplads på Dagens Pharmas liste over lægemiddelindustriens mest omsættende danske datterselskaber i 2021. Faldet på 30 pct. skyldes bl.a. et tabt udbud, fortæller adm. direktør Peter Drøidal.

Seks års vækst i omsætningen i Novartis’ danske datterselskab fik sin afslutning i 2021. I perioden 2015-2020 steg firmaets omsætning år for år og nåede i 2020 én mia. kr. Det højdepunkt blev senest toppet i 2013, hvor omsætningen talte knap 1,1 mia. kr. Et tabt udbud og generelt faldende salg på MS-produktet Gilenya har dog i 2021 været medvirkende til, at det danske datterselskab har tabt intet mindre end 30 pct. af omsætningen. Dermed endte omsætningen i 2021 på...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.