Medicinrådet tager stilling til ekstraordinær dyr CAR-T-celleterapi Onsdag skal Medicinrådet vurdere den kliniske merværdi af Novartis’ CAR-T-celleterapi, Kymriah, til brug i Danmark. Lægemidlet er dyrt, men sundhedsøkonom Jes Søgaard mener, at rådet er nødt til at sige ja.

Den banebrydende CAR-T-celleterapi fra Novartis, Kymriah, begynder onsdag sit forsøg på at slippe gennem nåleøjet hos Medicinrådet, der skal vurdere den kliniske merværdi af lægemidlet. Der er ikke meget tvivl om effekten af behandlingen, hvor der udtages stamceller fra patientens kræftvæv, som dyrkes uden for kroppen, og derefter sættes ind i patienten igen. Det er en særdeles effektiv måde at behandle akut lymfatisk leukæmi (ALL), men det afspejles også i Novartis’ prissætning af behandlingen. Omkring 2,4 mio. kr. pr. patient...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.