Medicinrådet dumper Kymriah til patienter med aggressiv blodkræft-type Novartis’ hundedyre CAR-T behandling led onsdag sit første nederlag i Medicinrådet, da behandlingen ikke blevet anbefalet til mindre patientgruppe. Kræftens Bekæmpelse bakker op om afgørelsen.

Voksne patienter med den aggressive blodcancer-type diffust storcellet B-celle lymfom, som ikke har reageret positivt på to eller flere linjer systemisk behandling, får ikke chancen for behandling med CAR-T-terapien Kymriah (tisagenlecleucel). Det besluttede Medicinrådet onsdag. Medicinrådet vurderer evidensen som »meget lav«, og når det sættes op mod de betydelige økonomiske omkostninger ved Kymriah, er der ikke belæg for en anbefaling som standardbehandling til patientgruppen. Den bedste tilgængelige behandling for patientgruppen i dag er kemoterapi med eks. cisplatin eller cytarabin. »Her...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.