Jes Søgaard
Manglende åbenhed om rabatter på ny dyr sygehusmedicin rammer staten såvel som den enkelte borger, vurderer professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard.

Sundhedsøkonom efterlyser åbenhed om ny rabat på Luxturna Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard undrer sig over, hvorfor Medicinrådet og Amgros ikke vil melde ud, hvor stor rabat de har fået på en ny prisaftale for genterapien Luxturna mod en sjælden genetisk øjensygdom. 

Medicinrådet har været åben omkring, at det netop har indgået en ny prisaftale om Luxturna som standardbehandling til den sjældne genetiske nethindesygdom RPE65-relateret nethindedystrofi efter at den tilbage i november sagde nej og siden da har haft intense prisforhandlinger med producenten Novartis. Hvor stor rabatten er, holder Medicinrådet dog tæt til kroppen. Og det undrer Jes Søgaard, der som mangeårig professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet følger nøje med i prissætningen af ny dyr sygehusmedicin.  »Medicinrådet påstår, at de har...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.