Nedprioriteret NOAK-middel får medvind i stort sammenlignings­studie

Nedprioriteret NOAK-middel får medvind i stort sammenlignings­studie Det hidtil største retrospektive observationsstudie af NOAK-midlerne Pradaxa og Xarelto viser en fordel ved behandling med Pradaxa, som danske læger ifølge RADS i udgangspunktet ikke bør anvende. Studiet bør give stof til eftertanke i RADS, mener Dansk Cardiologisk Selskab.

Patienter i behandling med NOAK-midlet Pradaxa (dabigatran) har markant lavere risiko for blødninger end patienter i behandling med Xarelto (rivaroxaban). Det viser et stort retrospektivt observationsstudie af samlet 118.891 patienter med non-valvulær atrieflimren, hvori 52.240 patienter i behandling med NOAK-midlet Pradaxa og 66.651 patienter i behandling med Xarelto indgår. I studiet konkluderer forskerne, at patienter i behandling med Xarelto i gennemsnit havde 65 pct. øget risiko for intrakranielle blødninger, 48 pct. øget risiko for ekstrakranielle blødninger og 40 pct. øget risiko for større gastrointestinale...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind