Nedprioriteret NOAK-middel får medvind i stort sammenlignings­studie Det hidtil største retrospektive observationsstudie af NOAK-midlerne Pradaxa og Xarelto viser en fordel ved behandling med Pradaxa, som danske læger ifølge RADS i udgangspunktet ikke bør anvende. Studiet bør give stof til eftertanke i RADS, mener Dansk Cardiologisk Selskab.

Patienter i behandling med NOAK-midlet Pradaxa (dabigatran) har markant lavere risiko for blødninger end patienter i behandling med Xarelto (rivaroxaban). Det viser et stort retrospektivt observationsstudie af samlet 118.891 patienter med non-valvulær atrieflimren, hvori 52.240 patienter i behandling med NOAK-midlet Pradaxa og 66.651 patienter i behandling med Xarelto indgår. I studiet konkluderer forskerne, at patienter i behandling med Xarelto i gennemsnit havde 65 pct. øget risiko for intrakranielle blødninger, 48 pct. øget risiko for ekstrakranielle blødninger og 40 pct. øget risiko for større gastrointestinale...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.