‘Kvantespringsstudiet’, der forsvandt ad regionerne til Sidste år var der ingen tvivl: Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab var klar til at søsætte DANNOAC. For første gang ville man gennemføre et gigantisk reallife studie, hvor fire lægemidler bedømmes i forhold til hinanden for at sikre patienterne den bedst mulige antikoagulerende behandling. Men det højt profilerede studie er aldrig kommet i gang. Dagens Medicin udfolder her de stridsemner, som har rystet jorden under studiet.

Tilbage i sommeren 2016 lød budskabet fra Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab (DCS), at de var klar til at kickstarte et omfattende randomiseret cluster-studie, DANNOAC,  af de nye antikoagulerende NOAK-midler. 25 kardiologiske afdelinger på tværs af de fem regioner skulle ved indbyrdes randomisering bruge ét NOAK ad gangen i seks måneder, før de skiftede patienterne til et af de andre NOAKs i det følgende halvår. Ambitionen var, fremgår det af den studieprotokol, som Hjerteforeningen har udarbejdet, over en toårig periode...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.