EMA's positive anbefaling af modgiften Ondexxya vil være en forbedring af mulighederne for at hjælpe patienter i blodfortyndende behandling, der udvikler alvorlige blødninger, mener afdelingslæge Erik Lerkevang Grove.

Nye antidoter til NOAK-midler på vej Første modgift til NOAK-midlerne Eliquis og Xarelto har fået en positiv anbefaling af det europæiske lægemiddelagentur EMA. Kardiolog ser det som godt nyt for patienterne.

Det europæiske lægemiddelagenturs komité for humane lægemidler, CHMP, anbefaler at der gives markedsføringstilladelse til lægemidlet Ondexxya (andexanet alfa). Ondexxya er den første modgift eller antidot, som kan stoppe den blodfortyndende effekt af NOAK-midlerne Eliquis (apixaban) og Xarelto (rivaroxaban ). Dermed er der for første gang siden 2015 kommet konkurrerende antidoter til Praxbind (idaruzicumab), som er en antidot til NOAK-midlet Pradaxa (dabigatranetexilat). Indikationerne for anvendelse af Ondexxya bliver til patienter med livstruende eller ukontrollerede blødninger. Afdelingslæge Erik Lerkevang Grove, afdelingen for...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.