Flere patienter end forventet behandles med reducerede NOAK-doser Et nyt dansk studie viser, at en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren, får ordineret deres medicin i en reduceret dosis. Det kommer bag på forskerne, som formoder, at de reducerede doser udskrives til patienter, der burde få NOAK-midlerne i en standarddosis.

Et nyt dansk studie har undersøgt effekten og sikkerheden af de antikoagulerende NOAK-midler, Pradaxa (dabigatran), Xarelto (rivaroxaban) og Eliquis (apixaban) i reducerede doser. Et vigtigt delresultatet, der, ifølge forskerne bag studiet, fortjener opmærksomhed er, at omkring en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren (AF) sættes i behandling med et NOAK-middel i en reduceret dosis. Det overrasker forskerne, da tallet er langt højere, end de havde forventet. »De reducerede doser udskrives langt hyppigere, end vi havde forventet. Det vil sige...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.