»Generelt ser vi positivt på head-to-head-studier af de nye NOAK-midler, men vi har brug for yderligere dialog med Hjerteforeningen om de ekstraudgifter, som studiet kommer til at pålægge vores region og patienterne‚« lyder meldingen fra Jørgen Schøler Kristensen, formand for den regionale lægemiddelkomité I Midtjylland.

Storstilet NOAK-studie er strandet i regionerne Fire ud af fem regioner har fortsat ikke taget stilling til, om de ønsker at deltage i et sammenlignende studie af NOAK-midler.

Et højtprofileret sammenlignende studie af fire af de såkaldte NOAK-midler er aldrig kommet i gang. DANNOAC-studiet er løbet ind i modstand hos de regionale lægemiddelkomiteer, og bortset fra Region Hovedstaden har ingen regioner endnu taget endeligt stilling til, om de overhovedet ønsker at deltage i DANNOAC. Studiet blev præsenteret for offentligheden i sommeren 2016, og ambitionerne var store. For første gang ville man gennemføre et gigantisk reallife studie, hvor fire lægemidler bedømmes i forhold til hinanden for at sikre patienterne...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.