Overgange og fejlordinationer er skyld i alvorlige fejl i AK-behandling Fejl i behandlingen med blodfortyndende medicin sker især, når patienter flyttes mellem to sektorer. Det viser et nyt studie, som har undersøgt årsagen til utilsigtede hændelser i forbindelse med AK-behandling.

Alvorlige behandlingsfejl med blodfortyndende medicin (antikoagulerende behandling) sker især, når patienter flyttes mellem sektorer, f.eks. ved en hospitalsindlæggelse, en udskrivelse eller en operation. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitetshospital, som har undersøgt, hvornår utilsigtede hændelser (UTH’er) i forbindelse AK-behandling sker. »Der tegnede sig i studiet et klart billede af, at UTH’erne fandt sted, når patienterne bevægede sig fra sektor til sektor. Typisk var de fejl, vi registrerede, associeret med ordination af lægemidlerne. Det var sjældent, at fejlene var...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.