Region Midtjylland stopper med at bruge Avastin til behandling af hjernetumorer Midtjylland vil som eneste region ikke længere finansiere Avastin-behandling til patienter med hjernetumorer. Det har fået Dansk Neuro-Onkologisk Gruppe til at sende bekymringsbreve til Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Afdelingerne i Region Midtjylland får ikke længere dækket udgifterne til medicin, hvis en patient med tilbagefald af hjernetumorer sættes i behandling med Avastin. Det fremgår af referatet fra den regionale lægemiddelkomités møde i december (pdf.). Lægemiddelkomiteen anbefalede på sit møde i september 2018 regionens Klinikforum (Klinikforum består af cheflægerne og en chefsygeplejerske fra hospitalerne i Region Midtjylland, samt repræsentanter for regionens sundhedsstab, red.), at Region Midtjylland ikke længere skulle anvende Avastin til behandling af hjernetumorer. Årsagen til anbefalingen var, at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.