Midtjylland er klar til at droppe Avastin til behandling af hjernetumorer På baggrund af en gennemgang af Avastins effekt melder klinikere i Region Midtjylland sig nu klar til at stoppe brugen af midlet til behandling af hjernetumorer, hvis de andre regionerne følger trop.

Avastin – et antistof til immunterapi mod bl.a. lungekræft, tarmkræft og brystkræft – bruges ofte off-label mod hjernetumorer på landets hospitaler. Men ifølge farmakologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital kan effekten ikke dokumenteres, og derfor er lægerne i Region Midtjylland nu klar til at droppe Avastin til netop det formål. Sådan lød melding fra regionen på et møde i Tværregionalt forum for Koordination af Medicin 18. september, hvor man drøftede, hvordan lægemiddelskomitéer kan identificere behandlinger uden effekt, men med risiko for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind