Foto: Privat

Aclasta kan ikke forhindre tab af knoglemineral ved pause fra Prolia Danske læger har undersøgt muligheden for at erstatte behandling med Prolia med Aclasta til patienter med knogleskørhed. Desværre ser det ikke ud til, at Aclasta kan forhindre tab af knoglemineral, når behandlingen erstatter behandling med Prolia, men forsøget har dog alligevel ført til behandlingsændring for nogle patienter på AUH.

I jagten på bedre måder at behandle personer med knogleskørhed har læger fra Diabetes og Hormon­sygdomme ved Aarhus Universitetshospital undersøgt, om behandling med Aclasta (zoledronat) kan forhindre fald i knoglemineralindhold ved behandlingsophør med Prolia. Det vil muliggøre en behandlingspause fra Prolia, som i nogle tilfælde medfører alvorlige bivirkninger. Problemet er, at som tingene ser ud i dag, har man ikke mulighed for at stoppe behandling med Prolia Anne Sophie Sølling, læge og ph.d., Diabetes og Hormonsygdomme, Aarhus Universitetshospital Desværre kan...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.