Diabetesmidlet Victoza (liraglutid), der er udviklet af Novo Nordisk, er forbundet med nedsat risiko for hjertekarsygdom. Det fremgår af resultaterne af et stort studie baseret på registerdata fra Danmark og Sverige. Det skriver Statens Serum Institut. »Det store randomiserede kliniske forsøg Leader viste, at liraglutid reducerede risikoen for alvorlig hjertekarsygdom betydeligt blandt patienter med tidligere hjertekarsygdom eller patienter i høj risiko for at udvikle hjertekarsygdom,« siger Mads Melbye, administrerende direktør for Statens Serum Institut i en pressemeddelelse og tilføjer: »Der...

Dansk studie finder også forebyggende effekt af diabetesmiddel på Alzheimers Novos udmelding om, at diabetesmidlet Victoza ser ud til at kunne forebygge Alzheimers hos diabetespatienter får næring af nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Victoza fjerner forstadier til type 2-diabetes hos patienter med skizofreni Patienter, der lider af overvægt og prædiabetes som følge af behandling med antipsykotisk medicin, kan reducere begge dele ved at tage et dagligt skud af GLP-1-analogen Victoza. Det viser nyt dansk studie.
Skriv en kommentarDanske diabeteslæger overser effektivt behandlingsalternativ En ny metaanalyse konkluderer, at galdesyresekvestranter sænker både kolesterolniveau og langtidsblodsukker hos diabetespatienter. Til trods for behandlingens signifikante effekt er det de færreste danske diabeteslæger, der kender til og bruger den i praksis.
Skriv en kommentar
Hormon-cocktail har samme effekt på diabetespatienter som fedmeoperation Jens Juul Holsts opdagelse i 1986 af GLP-1 hormonet er årsagen til, at professoren nu får Harrington Prisen. Holst offentliggør snart ny epokegørende forskning af GLP-1 hormonets virkning.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen vil have forbruget af GLP-1-receptoragonister ned – overlæge er uenig, og Diabetesforeningen ønsker bedre analyse Alt for mange danskere med type 2-diabetes kommer for hurtigt i behandling med GLP-1-receptoragonister, der er dyrere end andre lægemidler til behandling af diabetes, advarer Sundhedsstyrelsen. Vi behandler, som vi skal behandle, siger professor og overlæge Filip Krag Knop.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Flere og flere danskere med type 2-diabetes holder fast i behandlingen Forskere har gennemgået frafaldet fra behandling med GLP1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere blandt danskere med type 2-diabetes. Undersøgelsen viser, at inden for fem år falder omkring 50 pct. fra behandlingen, men at der siden 2015 er sket et stort fald i de frafaldne.
Skriv en kommentar
»Moderne diabetesmedicin gør det sjovere at være diabetesprofessor i dag« Antallet af mulige behandlinger til personer med type 2-diabetes er eksploderet, og derfor er det meget lettere at behandle patienter i dag sammenlignet med for 20 år siden. Men det kræver også, at vi på tværs af sektorer løfter opgaven med at få alle patienter i den bedst mulige behandling, siger overlæge og professor Tina Vilsbøll.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar