Diabetesmiddel forbundet med nedsat risiko for hjertekarsygdom Et stort skandinavisk registerstudie viser, at diabetesmidlet Victoza, er forbundet med en reduceret risiko for alvorlige tilfælde af hjertekarsygdom. Studiet er publiceret i Lancet.

Diabetesmidlet Victoza (liraglutid), der er udviklet af Novo Nordisk, er forbundet med nedsat risiko for hjertekarsygdom. Det fremgår af resultaterne af et stort studie baseret på registerdata fra Danmark og Sverige. Det skriver Statens Serum Institut. »Det store randomiserede kliniske forsøg Leader viste, at liraglutid reducerede risikoen for alvorlig hjertekarsygdom betydeligt blandt patienter med tidligere hjertekarsygdom eller patienter i høj risiko for at udvikle hjertekarsygdom,« siger Mads Melbye, administrerende direktør for Statens Serum Institut i en pressemeddelelse og tilføjer: »Der...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.