Danske diabeteslæger overser effektivt behandlingsalternativ En ny metaanalyse konkluderer, at galdesyresekvestranter sænker både kolesterolniveau og langtidsblodsukker hos diabetespatienter. Til trods for behandlingens signifikante effekt er det de færreste danske diabeteslæger, der kender til og bruger den i praksis.

I en ny metaanalyse, publiceret i tidsskriftet Journal of Diabetes and Its Complications, konkluderer en gruppe forskere fra Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital, at patienter med type 2-diabetes, der behandles med de såkaldte galdesyresekvestranter, får sænket kolesterolniveauet og langtidsblodsukkeret signifikant sammenlignet med patienter i behandling med placebo. Det har længe været kendt, at galdesyresekvestranter forebygger hjerte-kar-sygdomme ved at reducere kolesterolniveauet, men det er første gang, at effekten for alvor dokumenteres hos patienter med type 2-diabetes, siger professor og overlæge...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.