Victoza fjerner forstadier til type 2-diabetes hos patienter med skizofreni Patienter, der lider af overvægt og prædiabetes som følge af behandling med antipsykotisk medicin, kan reducere begge dele ved at tage et dagligt skud af GLP-1-analogen Victoza. Det viser nyt dansk studie.

Diabetesmidlet Victoza (liraglutid) normaliserer blodsukkerreguleringen og tage toppen af vægten hos patienter, som på grund af antipsykotisk behandling med f.eks. clozapin og olanzapin har udviklet fedme og prædiabetes. Det er hovedkonklusionen på et nyt studie, der er gennemført i et dansk forskningssamarbejde mellem Region Hovedstadens Psykiatri og Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital. »Studiet viser, at Victoza effektivt hjælper de patienter, der på grund af deres antipsykotiske behandling er blevet overvægtige og har udviklet forstadier til diabetes,« siger professor i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.