Ifølge overlæge og forskningsleder Allan Vaag fra Steno Diabetes Center Copenhagen er Ifølge Allan Vaag er opdagelsen af, at en epigenetisk test kan finde ud af, hvem der reagerer hvordan på behandling med metformin, en revolution inden for behandling af diabetes.

Blodprøve kan afgøre, hvem der ikke har gavn af metforminbehandling Millioner af patienter med type 2-diabetes verden over behandles med metformin, men nogle har enten ikke gavn af behandlingen eller får bivirkninger. En epigenetisk test kan finde ud af, hvem der reagerer hvordan, viser ny dansk-svensk forskning. Opdagelsen er en revolution inden for diabetesbehandling, mener dansk forsker.

En epigenetisk undersøgelse af noget så simpelt som en blodprøve kan være med til at undergruppeinddele personer med type 2-diabetes ud fra, om de har gavn, ikke har gavn eller kan få deciderede bivirkninger af behandling med metformin. Det viser et nyt forskningsresultat, der er offentliggjort i Science Translational Medicine. Den epigenetiske undersøgelse kan spare de op imod en tredjedel af personer med type 2-diabetes, som ikke har gavn af behandling med metformin, og de op imod 10 pct., som...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.