Foto: Joachim Rode

Ny medicin på trapperne til personer med type 2-diabetes og nyresygdom EMA godkendte i marts finerenon som behandling til personer med type 2-diabetes og nyresygdom. Når behandlingen bliver inkluderet i de danske guidelines på området, kommer det til at batte for mange danskere med sygdommene, siger forsker.

Finerenon siger måske ikke mange personer med type 2-diabetes noget i dag, men lige om lidt vil de fleste vide, hvad det drejer sig om. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendte nemlig i marts lægemidlet som behandling til personer med type 2-diabetes og nyresygdom. Det er lidt af et ønskestof, som vi nu skal finde ud af at bruge til de rette patienter i den rette kontekst Peter Rossing, forskningsleder og overlæge ved Steno Diabetes Center Copenhagen Inden for et par...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.