Resultater fra FLOW-studiet viser en signifikant nyrebeskyttende effekt af semaglutid hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.

Semaglutid kapper en fjerdedel af risikoen for sygdomsprogression ved kronisk nyresygdom Novo Nordisk stoppede det såkaldte FLOW-studie før tid, fordi data fra studiet viste en signifikant nyrebeskyttende effekt af semaglutid hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom. Det var tilbage i oktober, og nu fremlægger Novo Nordisk endelig studiets resultater.

Personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom får reduceret deres risiko for sygdomsprogression i nyresygdom eller død på grund af nyresygdom eller hjertekarsygdom med omkring en fjerdedel, hvis de er i behandling med GLP-receptoragonist semaglutid, som Novo Nordisk står bag. Det viser spritnye data fra det længe ventede FLOW-studie. Studiet blev initieret tilbage i 2019, men blev stoppet før tid i oktober 2023, efter en uafhængig datamonitoreringskomité havde kigget på data og anbefalet at afslutte forsøget, fordi data allerede på...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.