Forskerne bag Steno 1 mangler kun at få de sidste ting på plads, før startskuddet kan lyde til et nyt forskningsprojekt, fortæller Peter Rossing.

Steno-forskere klar til at gentage legendarisk dansk forsøg – nu ved type 1-diabetes Det danske Steno 2-studie fra midten af 1990erne revolutionerede behandlingen af personer med type 2-diabetes i hele verden. Nu vil forskere fra Steno Diabetes Centrene gentage succesen med personer med type 1-diabetes.

Behandlingen af personer med type 2-diabetes blev ændret radikalt, efter det danske Steno 2-studie i midten af 1990erne viste, hvilken effekt det har på patienternes komplikationsrisiko, når de bliver behandlet intensivt med lægemidler til at holde hånd i hanke med blodsukkeret, blodtrykket, kolesteroltallet mm. Vi har besluttet os for, at nu skal der til at ske noget inden for det her område, og derfor er det også vigtigt, at vi gør det i et netværk med alle Steno Diabetes Centrene...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.