Medicinrådet med ny behandlingsvejledning for type 2-diabetes Medicinrådet er kommet ud med en ny behandlingsvejledning for brug af antidiabetika til personer med type 2-diabetes. Særligt anbefalingen til højrisikopatienter uden erkendt hjertekarsygdom er nyt i behandlingsvejledningen.

Udviklingen i behandlinger til personer med type 2-diabetes har været i rivende udvikling. Derfor er Medicinrådet kommet med en ny behandlingsvejledning vedrørende antidiabetika til personer med sygdommen. Førstevalget er stadig metformin, men efter metformin er der kommet flere forskellige behandlinger på markedet, herunder GLP1-receptoragonister, SGLT2-hæmmere, DDP4-hæmmere, SU-stoffer og insuliner. I den nye behandlingsvejledning tager Medicinrådet blandt andet stilling til, hvornår højrisikopatienter skal behandles med de forskellige midler, og hvilket lægemiddel der er at foretrække som andet valg ved svær overvægt....

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.