»Det er klart, at det for mange personer med kronisk nyresygdom kan være svært at forholde sig til, at man med en SGLT-2-hæmmer får reduceret sin risiko for en halvering af sin nyrefunktion med 30 pct., men det er til at forstå, at man gennemsnitligt skal være indlagt tre dage mindre om året, eller at man har mindre risiko for at dø,« siger Peter Rossing, overlæge og forskningsleder ved Steno Center for Diabetes.

Behandling af kronisk nyresygdom med dapagliflozin leder til færre hospitalsindlæggelser og dødsfald Behandling af kronisk nyresygdom med SGLT-2-hæmmeren dapagliflozin leder ikke bare til en reduktion i den hastighed, hvormed nyrefunktionen falder. Et nyt studie viser, at behandlingen også kommer med færre indlæggelser for blandt andet nyresygdom, diabetes, hjertesygdom og kræft.

En lang række studier har efterhånden vist, at behandling af personer med kronisk nyresygdom med eller uden diabetes med en SGLT-2-hæmmer kommer med mange positive effekter på både nyrefunktionen og hjerte-helbredet. Det forbedrer også blodsukkerkontrollen hos personer med diabetes. Nu viser et nyt studie, at effekten ikke bare kan måles i blodprøver og andre laboratorieundersøgelser, men at den også slår igennem på hospitalsindlæggelser og dødsfald. Det er også interessant i en sundhedsøkonomisk kontekst, at behandling med en SGLT-2-hæmmer kan reducere...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.