Jørgen Rungby
Professor i endokrinologi Jørgen Rungby fra Bispebjerg Hospital har for nylig publiceret data fra farmakoepidemiologiske studier, der tyder på, at diabetesmidlet liraglutid forebygger demens hos diabetespatienter. Det falder i tråd med seneste udmeldinger fra Novo Nordisk, hvis koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard på en konference for nyligt meldte ud, at stoffet ser ud til at have den effekt.

Dansk studie finder også forebyggende effekt af diabetesmiddel på Alzheimers Novos udmelding om, at diabetesmidlet Victoza ser ud til at kunne forebygge Alzheimers hos diabetespatienter får næring af nyt dansk studie. 

Novo Nordisk forskningsdirektør Mads Krogsgaard er ikke den eneste, der ved at dykke ned i data mener at kunne se en effekt af diabetesmidlet Victoza (liraglutid) på Alzheimers sygdom. Det samme kan en række danske diabetesforskere, som gennem flere år har forsket i liraglutids og andre diabetesmidlers effekter på den frygtede sygdom. Én af de forskere, der forsker i området, er Jørgen Rungby, som er klinisk professor ved institut for klinisk medicin på Bispebjerg-Frederiksberg Hospital. Han fortæller, at det ikke...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind